Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

"Nema razloga za vanredne pokrajinske izbore"

Ne postoji nijedan politički argument da se u ovom trenutku raspisuju vanredni pokrajinski izbori, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši, reagujući na najavu Srpske napredne stranke (SNS) da će pokrenuti inicijativu da se vojvođanski parlament raspusti i da se hitno raspišu izbori.

U Novom Sadu danas premijera filma o Milevi Ajnštajn

Novosađani će danas prvi u Srbiji moći da pogledaju premijeru igrano-dokumentarnog filma Miloša Jovanovića "Frau Ajnštajn" koji govori o poslednjim danima života Mileve Ajnštajn i nemogućnostima da se rekonstruiše i revalorizije njen život i rad.

Deca i poznati kitili jelke na Trgu slobode

Učenici novosadskih škola, muzičari, voditelji, sportisti i glumci ukrasili su Trg slobode sa 30 prirodnih jelki, koje će posle Nove godine biti zasađene ispred škola, vrtića i drugih ustanova.

Odbojkaši Vojvodine ispali iz Čelendž kupa

Odbojkaši Vojvodine poraženi su od austrijskog Amštetena rezultatom 2:3 (27:29, 25:21, 25:20, 19:25, 13:15), u drugom kolu Čelendž kupa, čime se Vojvodina oprostila od takmičenja u Evropi za ovu sezonu.

Doček u pojedinim sremskim gradovima

Pripreme za novogodišnju noć u većini sremskih gradova uveliko traju. Sem ukrašavanja trgova i ulica u nekoliko sremskih mesta već su potpisani ugovori sa estradnim zvezdama o nastupima na gradskim trgovima u novogodišnjoj noći.

Jirečekova i okolina bez vode

Deo Somborskog bulevara, od Šarplaninske do Prvomajske ulice, neće imati vode u sredu, 21. decembra, od 9 do 14 časova, zbog planiranih radova na mreži.

Rupe na Temerinskom mostu posle renoviranja

Temerinski most, s kojeg su se radnici povukli pre samo tri nedelje, u katastrofalnom je stanju – spojevi asfalta su se razdvojili, a na središnjem delu vidljive su rupe prečnika i do 20 centimetara.